pondělí 10. září 2018

Den první - dobrodružství ve vodě

Měli jsme jet do Nízkého Jeseníku, ale v důsledku letošního sucha a práce kůrovce v této oblasti jsme přišli o jediný zdroj vody u "naší" lesní chaty.

Na poslední chvíli jsme tedy museli změnit ubytování, ale díky panu "Vé" jsme o lesní klid nepřišli, jen jsme byli kousek "vedle", a to na pomezí Nízkého Jeseníku a Oderských vrchů. Děkujeme:)

Náš první výlet byl jasný - podívat se na "naše" tábořiště na okraji VVP Libavá. Auta jsme nechali v Čermné ve Slezsku v chatové oblasti Čermenský mlýn, odkud jsme vyrazili po proudu Budišovky až k rekreačnímu středisku Hadinka. Dále pak až na samou hranici vojenského prostoru a k tábořišti tokem Odry. Tento úsek se dětem obzvláště líbil. Kousek za tůňkou u tábořiště jsme si udělali piknik uprostřed řeky, děti stavěly rybníky a vany, prchaly před všudypřítomnými raky, neustále padaly "omylem" do vody a vůbec nebyly rády, že Odru opouštíme a další úsek cesty zdoláme suchou nohou. Vyškrábali jsme se tedy na cestu nad řekou a pokračovali po modré až do Spálovského mlýna k Marii ve skále, kde jsme se posilnili léčivou vodou a vydali se na vlakovou zastávku do Heřmánek. Odtud motorákem zpět do Čermné.









Fotek z tohoto dne mám poskrovnu, protože jsem se bála o foťák a na výpravu vodou ho raději vůbec nebrala.

Žádné komentáře:

Okomentovat